Ny Tekstprat i Grid 3

Nå er oppsettet Tekstprat i Grid 3 oppdatert. Her får du en oversikt over hva som er nytt

Ny Tekstprat i Grid 3
Hvem er Tekstprat laget for?

Tekstprat er et kommunikasjonsoppsett i Grid 3 laget for de som kan lese og skrive og som ikke har behov for mange andre tilleggsfunksjoner. Tekstprat er egnet for personer med diagnoser som for eksempel ALS og MS.

Er det behov for flere funksjoner, for eksempel tilgang til sosiale medier og å sende SMS og e-post kan Rask Prat 3 være et godt alternativ.

Nye fuksjoner

Den nye Tekstprat har setningshistorikk i tillegg til ordprediksjon synlig i hovedfeltet.
Det er også lagt inn lagre og hente meldingstaster i dette tastaturet, lett tilgjengelig ved tastaturet

I verktøykassen kan man med kun ett tastetrykk endre fra ABC tastatur til QWERTY tastatur, uten å gå i redigeringsmodus.

Meldingsbanken

Meldingsbanken ligger tilgjengelig når man er inne i RaskPrat funksjonen. Her kan man enkelt legge inn egne ord eller setninger med sin egen stemme.

Rask Prat

Rask praten er blitt mer oversiktlig og er enkel å tilpasse for hver enkelt bruker. Denne funksjonen anbefaler vi å tilpasse optimalt for bruker sånn at en har rask tilgang på ferdige setninger en sier ofte. Den er temabasert, som gjør at det er lett for bruker å finne de aktuelle setningene en vil si.

Skrivehastighet

Man har også mulighet til å øke skrivehastigheten med opp til 25 %. I verktøykassa kan man aktivere rask skriving og da blir dveletiden redusert for de som bruker den funksjonen. Er man en god touch-bruker eller vet hvor man vil manøvrere seg frem er dette veldig effektivt.

Hvor får jeg tak i det nye Tekstprat-oppsettet?

Tekstprat finner man når man er i Grid utforsker og trykker på menylinjen. Der velger man: «legg til oppsett» – «tekstkommunikasjon» – «tekstprat»

Alle oppsett

Klikk her for å få en oversikt over oppsettene i Grid 3 og direkte link til Online Grids