Veiledere

Vi oppfordrer deg også til å ta kontakt med oss om du ønsker å snakke om hvilket utgangspunkt og ønsker du har. Vi er tilgjengelig på chat, telefon og mail.

Takket være tilgjengelig teknologi og fokus på utvikling av nye hjelpemidler finnes det et stort antall løsninger tilgjengelig. Det kan være vanskelig å navigere seg gjennom alt, derfor har vi laget disse veilederne som skal gi råd og vink i forhold til hva som er viktig å tenke på når en løsning skal velges.

Kognisjon

Tid og struktur

Å mestre hverdagen er mer enn mat, hygiene og forflytning. Å ha oversikt og kontroll, kunne planlegge og sette igang med aktiviteter, bearbeide tanker og minner og det å huske hva og når er en utfordring for mange

Kommunikasjon

Veileder om ASK

Hva er viktig å tenke på når man skal velge hjelpemiddel for Alternativ og Supplerende kommunikasjon?

Betjening og montering

Alternativ betjening

Det er mange måter å betjene en datamaskin på. Tastatur, mus og touchskjermer har blitt allmenn kjent, men er ikke alltid tilgjengelig for de som opplever fysiske utfordringer.

Montering og stativer

Det kan være slitsomt å benytte seg av et teknisk hjelpemiddel, og da er det viktig å tilrettelegge for optimal bruk. Dette gjelder både sittestilling, mulighet for å ta pauser og betjening av hjelpemiddelet.