CO2_orig

Montering og stativer

Når et hjelpemiddel skal velges er det mye som skal vurderes. Blant det som er viktig å tenke på er hvordan og hvor det skal brukes. Det kan være slitsomt å benytte seg av et teknisk hjelpemiddel, og da er det viktig å tilrettelegge for optimal bruk. Dette gjelder både sittestilling, mulighet for å ta pauser og betjening av hjelpemiddelet.

Innspill

Hva er viktig å tenke på?

Sittestilling og arbeidsplass

Hvilken sittestilling og hvilken arbeidsplass maskinen blir brukt er viktig å tenke på. Et gulvstativ kan være nyttig i tilfeller hvor maskinen gjerne skal brukes ved flere plasser, dette kan være ved sengen, i lenestolen eller ved en pult. Et bordstativ gir mulighet for å enkelt kunne endre stillinger på maskinen, så brukeren ikke blir stiv i muskulatur eller sliten av samme stilling. I tillegg tar ikke et bordstativ mye plass, og det er enkelt å justere. Et veggstativ kan festes ved sengen eller godstolen, og maskinen kan da skyves vekk uten å måtte tas av stativet først. Veggstativet sikrer stabile forhold for bruk av maskinen, men gir ingen mulighet for forflytning.

Forflytning

Alle rullestolstativer skal kunne fjernes av ved forflytning. Tenk på hvilke mekaniskmer som er mest hensiktsmessig for dere. Vi i Cognita hjelper dere gjerne med å finne riktig løsning til rullestolen dere ønsker å benytte. Det er mulig å få en skreddersydd løsning ved å sende inn informasjon om hvilken stol og hvilket utstyr som skal brukes via VMS-skjema (Virtual Mounting Solution). 

Alle gulvstativene våre blir levert med låsbare hjul. Det er derfor enkelt å flytte på gulvstativene dersom bruker ønsker å endre posisjon.

Bordstativ kan enten festes med en klemme eller stå fritt på bordet. Bordstativene tar liten plass, og kan enkelt flyttes til ulike sitteplasser.

Stabilitet

Det er en selvfølge at stativet skal stå støtt. Men typen løsning du burde velge avhenger av to ting: tyngden på maskinen, og spasmer eller ufrivillige bevegelser. Start med å sjekke hvilken tyngde stativet tåler og tyngden på din maskin med utstyr. Dersom det er snakk om rullestolmontering er det for eksempel mulig å kombinere doble rør som øker stabiliteten.

Kombinasjon av stativer

Noen ganger er det behov for flere stativer i et hjem, og kanskje det også er snakk om ulike stativer til ulike hjelpemidler. Det som er viktig å huske på da er hvilket feste som er på hjelpemiddelet og om dette er kompatibelt med den type stativ man ønsker å benytte. Alle GridPad Pro og Eye modeller er kompatible med stativer fra både Rehadapt og Daessy. For GridPad Go maskinene finnes det adapterplater som gjør disse kompatible med Rehadapt og Daessy, samtidig som det også finnes egne stativer spesielt for Go-maskinene.

Det finnes også egne stativer for iPad. Ønsker man bestille en av disse er det viktig å oppgi hvilken iPad det er snakk om i bestillingen. Skulle du ønske hjelp med å finne riktig stativløsning er det bare å kontakte oss i Cognita.

Gulvstativ

Telelock

Gulvstativ på hjul som er justerbart i høyden.

Variolock

Gulvstativ på hjul som kan tilpasses i høyden så vel som bredden.

Rullestolstativ

Standard

Rullestolstativ til montering av maskiner under 3,2 kg