Voco-Chat-on-Grid-Pad-12-3-2

Voco Chat

Voco Chat er et symboloppsett med få og større felter som passer til ASK brukere på flere nivåer.

Hvem er Voco Chat laget for?

Voco Chat egner seg for alle som har behov for større felter. Det er stort fokus på at ASK-brukeren her skal få god hjelp til å navigere seg frem til det en vil si ved hjelp av de pragmatiske starterne. Oppsettet er laget for å støtte brukere som ønsker å bidra i samtalen – enten ved å stille enkle spørsmål eller fortelle om seg selv til noen eller rett og slett ha en samtale med noen.

  • Kommuniser raskt og effektivt
  • Fokuser på innholdet, ikke grammatikken
  • Passer for de som kommuniserer enkle beskjeder eller ønsker å bygge litt lenger setninger

Voco Chat har også vokabular som oppmuntrer til å bidra mer i samtalen og være mer selvstendig, samt snakke om viktige temaer som mental helse og velvære.

Pragmatisk fremgangsmåte

Voco Chat fokuserer ikke bare på ordene vi bruker for å kommunisere men også grunnene til at vi kommuniserer og hvordan vi relaterer oss til hverandre via språk. Dette kan også kalles pragmatisme.

The pragmatics Profile for People who use AAC (Martin, Small & Stevens, 2017) gir et omfattende overblikk over alle grunnene til at vi kommuniserer og hvordan og hvorfor vi bidrar i samtaler. Det var en sentral kilde under utviklingen av Voco Chat.

Nøkkelfunksjoner

  • Store felter som er lett å treffe
  • Støtte til å bygge setninger
  • Vokabular som bidrar til mer selvstendighet
  • Passende for alle aldre
  • Passende for alle typer alternativ betjening
  • Raskt og enkelt å individuelt tilpasse

Finnes på mange språk!

Engelsk, afrikaans, arabisk, kroatisk, dansk, nederlandsk, fransk, tysk, gresk, hebraisk, norsk, polsk, portugisisk, slovensk, spansk, svensk og walisisk

For alle typer alternativ betjening

Voco Chat kan brukes med touch, øyestyring, gyroskopisk mus, pekepinne eller brytere. Det finnes også auditiv tilbakemelding for både kolonner og individuelle felter, for de som har behov for det.

Vokabularet er organisert etter vertikale kolonner, så ved bruk av scanning anbefales det å sette innstillingene til å scanne ett felt om gangen vertikalt, eller scanne kolonner først, så rader.

VocoChat_startside_apr23

Startsiden

Øverste rad inneholder en snarvei til Mitt Verktøysett, hvor du finner mange ulike ressurser som kan bistå med kommunikasjon og emosjonell velvære, samt apper som bidrar til interaksjon og samspill.

De seks feltene på venstre side er dine Meldingstier. De hjelper deg å bygge hva du vil si, basert på hvordan du kommuniserer. Det kan for eksempel være å si at noe er galt, be om noe eller si din mening om noe.

De oransje Rask kommunikasjon-feltene i neste kolonne inneholder ekstra vokabular som ‘mer’, ‘stopp’ eller ‘ferdig’, som er nyttige fraser i en samtale. Her kan du også legge til dine egne favoritt-fraser.

De blå Hverdagsordene i den fjerde kolonnen er stedet du finner nyttig innhold, som for eksempel navn, steder og kategorisert innhold for mange ulike emner. Det finnes snarveier til disse ordene seks ulike steder i oppsettet, men du kan også gå direkte til ordene ved å trykke på disse feltene.

De grå Funksjonsfeltene i kolonnen på høyre side av skjermen er kommandoer som tar deg tilbake til forrige oppsett, slett ord eller tøm skrivefeltet. Bruker du øyestyring eller annen alternativ betjening vil det også være et ‘pause’ felt i denne kolonnen.

Velg ditt vokabular

Når du laster inn Voco Chat for første gang får du velge mellom barn eller tenåring og voksen-ordforråd. Dette gjør at du får tilgang på de ordene som er mest relevante for deg.

Individuell tilpassing

Voco Chat er, som mange andre oppsett i Grid 3, laget for å tilpasses enkelt og individuelt. Oppsettet har også mange blanke sider hvor du raskt og enkelt kan legge til ekstra felter.

Mange av oppsettene har også forslag på hva som kan være relevant å legge til, gjerne i kombinasjon med blanke felter, for å sørge for at så mange valg som mulig er tilgjengelig og dermed gir en god brukeropplevelse.

Støtte for mental velvære

Personer med komplekse behov rundt kommunikasjon kan også ha behov for å kjenne igjen, snakke om og håndtere følelser.

Området «jeg har det ikke bra» bidrar til å støtte brukeren til å snakke om deres mentale helse og velvære. Der finnes det muligheter for å snakke om hva som bekymrer dem, hva de har lyst til og hva de trenger hjelp til.

Vil du prøve Voco Chat?

Last ned en gratis prøvelisens, og ta kontakt med oss for å lære mer.