Grid workshop hos NAV

Grid workshop hos NAV Rogaland

Om kurset

Grid 3 er et digitalt verktøyprogram for personer med behov for ASK (Alternativ og supplerende kommunikasjon) Kurset vil gi en innføring i hvilke oppsett som finnes i Grid 3 og hvordan man tilpasser og lager egne kommunikasjonsoppsett.

Leverandør og rådgivere fra NAV Hjelpemiddelsentral vil bistå kursdeltakere med tilpasning av oppsett og en får her jobbet med redigering knyttet opp mot de brukerne som benytter Grid som kommunikasjonshjelpemiddel.

Vil også si litt om noen av oppsettene og hvordan de er bygd opp og hvordan optimalisere disse for brukerne. Her er litt informasjon om noen av oppsettene:

Super Core er et av oppsettene i Grid som er et symbolbasert kommunikasjonssystem, bygd opp rundt kjernevokabularet vårt og laget for å hjelpe ASK-brukere til å lykkes med sin symbolkommunikasjon.

Voco Chat er et oppsett med færre felter, utviklet for de som har behov for større felter. Voco Chat er utviklet for å kommunisere effektivt gjennom enkle stier som støtte språket.

Afasi oppsettene er utviklet gjennom et prosjekt vi hadde der vi fulgte mange som var rammet av afasi og er bygd opp gjennom erfaringer og forskningsresultater. Vi har her 4 forskjellige oppsett for den gruppen.

Målgruppe:

Pårørende, fagpersoner eller andre som jobber med tilpasning av kommunikasjonsløsninger med Grid 3 og Grid for Ipad.

Ta med:

Kommunikasjonshjelpemiddel/ talemaskin eller PC. Husk å ha oppdatert programvaren i forkant av workshopen.

Praktisk informasjon:

Det oppfordres til bruk av offentlig transport; nærmeste busstopp er Koppholen og Koppholen Øst.

Parkeringsplassene utenfor Hjelpemiddelsentralen er forbeholdt brukerkonsultasjoner og kan ikke benyttes av kursdeltakere. Egnet parkering må en selv sørge for, ved feks Forus Parkering, 800m fra sentralen.

Det blir servert kaffe, te.

Kontaktperson:

Rådgiver NAV Hjelpemiddelsentral Gry Ivesdal: gry.ivesdal@nav.no

Påmelding