TimeFlex i en utprøving

TimeFlex i en utprøving

TimeFlex utprøving

Vi ble kontaktet av en student som går på studiene Velferdsteknologi i Agder.

Studenten hadde fått en oppgave og var på jakt etter en teknologisk løsning. Formålet med oppgaven var å gi økt trygghet, forutsigbarhet og mestring av egen hverdag til en person med diagnosen Prader-Willis syndrom (PWS).

Prader-Willis syndrom

Prader-Willis syndrom (PWS) er en medfødt, genetisk tilstand som kjenne­teg­nes av nedsatt muskelspenning og ernæringsvansker i spedbarnsalder. I løpet av barneårene kan det endre seg til overspising. Varierende grad av utviklingshemming og/eller lærevansker er vanlig. (kilde: frambu.no)

En av utfordringene for mange som er født med Prader-Willis syndrom er at man lurer på når ting skal skje. Personen i dette tilfellet ble veldig frustrert over å vente og kunne til tider bli utagerende.

Hva er TimeFlex?

TimeFlex visualiser ved hjelp av tydelige LED-lys hvor lenge det er igjen av et valgt tidsintervall. Det er mulig å stille inn 5 ulike alarmer fra 1-999 minutter. Hver alarm kan markeres med tekst eller symboler.

Hvordan gikk det?

Det ble mindre masing om når det var mat, for hjelpemiddelet telte ned tiden, og han visste at han måtte vente til nedtellingen var fullført. TimeFlex var på mange måter med å skape tryggere rammer og rutiner.

Utfordringen

Utfordringen var å få personalet til å ta i bruk hjelpemiddelet. Dette er en problemstilling vi møter ofte. Det kan være utfordrende å ta i bruk et nytt produkt eller endre rutiner. Vi gjør alt vi kan for å bistå i opplæring av personale og tilbyr gratis webinar, fysiske eller digitale møter og er tilgjengelige på telefon for å svare på alle dine spørsmål. Kontaktinfo finner du her.