Kontakt med verden og livet

Gerd er 86 år og bor alene. Med Parkinson diagnose i tillegg til dårlig hørsel og svake ben, er det ikke lenger lett å komme seg ut for å treffe andre. Da er skjermen med Cognitass på datamaskinen et vindu mot verden.

Kontakt med verden og livet
Mye alene

”Alle bor så langt unna. Da barnebarna mine foreslo at vi skulle holde kontakt  ved hjelp av datamaskiner, tenkte jeg at det klarer jeg nok aldri.  Men da jeg fikk Cognitass gikk det veldig greit allikevel.

Det er slett ikke så vanskelig å bruke e-post og Internett

Hun smiler ikke så rent lite stolt.

Nyttige funksjoner

”Og alle bildene mine ligger så greit sortert og tilgjengelig. Jeg kan få dem opp på skjermen og sette tekst til, uten å måtte løfte de tunge papiralbumene. Det er jo så hyggelig å kunne se bilder av mennesker jeg kjenner og alle de fine opplevelsene jeg har hatt i livet.”

Når Gerd får en e-post lyser et merke opp på skjermen. Hun trykker på merket og e-posten vises med bilde av avsender. Hvis det følger et bilde med e-posten arkiveres det automatisk i et eget album. Hun kan svare med enkle valg og kun få trykk på store felt.

Hjernetrim og oppdatering

Gerd bruker maskinen til å legge kabal da det er så vanskelig å holde kortene selv, nå som hun skjelver så mye. Ellers surfer hun rundt etter informasjon og ser på hjemmesider for steder hun har besøkt tidligere i livet.

Kjekt å ha verden så nære i en boks